25 oktober 2016 | Boortmeerbeek (BE)

GasthuisZusters Antwerpen vervult wensen zorgmedewerkers met ORTEC

GasthuisZusters Antwerpen (GZA) is een organisatie van zorg- en welzijnsvoorzieningen, bestaande uit een ziekenhuis met drie campussen, meerdere woonzorgcentra en ruim 4.000 medewerkers.

De zorgverleners van GZA wilden graag zelf roosteren, maar dat kon niet vanwege de beperkte mogelijkheden van het verouderde roostersysteem. Om de grootste wens van de medewerkers te vervullen en de aantrekkelijkheid als werkgever te vergroten, koos GZA voor een personeelsplanningsoplossing van ORTEC.

Topzorg en een betere balans voor het zorgpersoneel

GZA biedt topzorg, dat is kwalitatief goede zorg met een oog, een oor en een hart waardoor iedere patiënt of bewoner zich bijzonder voelt. Deze topzorg is het handelsmerk waarmee GZA zich onderscheidt in de Belgische zorgsector. Ook de goede zorg voor eigen medewerkers is belangrijk. Geert Goossens, HR Directeur van GZA vertelt: “Het belangrijkste van zelfroosteren is de extra autonomie die wij medewerkers geven om werk en privé beter met elkaar in evenwicht te brengen.” Lees meer over hoe GZA de gebruiksvriendelijkheid van het systeem liet testen door zorgverleners van de woonzorgcentra en de resultaten die de nieuwe werkwijze oplevert.