24 augustus 2018 | Castle Donington (UK)

Waitrose biedt meer met ORTEC Advanced Planning Solutions

Waitrose.com plant reeds meer dan 2 jaar met ORTEC’s oplossing voor slimme tijdvensterboeking. Daarmee worden 800 bestelwagens voor meer dan 160 winkels optimaal gepland.

Sinds het gebruik van ORTEC, heeft Waitrose.com meer bestellingen kunnen uitvoeren voor zijn online-klanten met hetzelfde aantal bestelwagens. Bovendien kan de klant nu ook online orders nog veranderen later op de dag. Waitrose.com heeft nu ook meer inzicht en kan ook de performance en kwaliteit beter opvolgen.De Oplossing

In enkele seconden geeft ORTEC voor optimale Routing & Tijdvensterboeking, de online klant van Waitrose.com mogelijke tijdvensters voor aflevering van de bestelling. Deze optimale voorstellen zijn het resultaat van complexe berekeningen. De tijdsvensters en daaraan gekoppelde kost/prijs zijn berekend op basis van de actuele orders en reeds geplande afspraken.

De slimme motor van ORTEC optimaliseert en past dynamisch de beschikbare tijdslots aan wanneer orders geplaatst of gewijzigd worden. De oplossing is een schaalbare en flexibele cloud service die gebruikt maakt van de rekenkracht van ORTEC’s oplossing voor optimale routering.

Meer informatie over ORTEC advanced planning oplossingen vindt u op ortec.com.