17 december 2018 | Boortmeerbeek (BE)

Newminds verrijkt Field Service software met ORTEC route-optimalisatie

Softwareleverancier Newminds heeft haar SPATIO Field Service software uitgebreid met route-optimalisatie via ORTEC Cloud Services. Dit maakt het voor klanten van de software mogelijk om een efficiëntere inzet van servicemonteurs en hogere klantservice te behalen.

Met de koppeling van ORTEC Cloud Services wordt toegang verleend aan slimme algoritmes die realtime de meest efficiënte routes voor de monteurs berekenen. In de praktijk levert dit voor klanten een kortere reistijd en minder kilometers op en stelt het de monteurs in staat om op het afgesproken tijdstip op hun afspraak te zijn.
Tonnis Wierenga, Consultant Newminds: “Wij zien een toenemende vraag in de markt om field servicemonteurs sneller en efficiënter in te plannen. ORTEC Cloud Services is daarom een logische uitbreiding op SPATIO Field Service Software. Vanuit onze grafisch planbord versturen wij werkbonnen naar ORTEC en krijgen we deze optimaal gepland per monteur per dag weer terug. Monteurs worden efficiënt ingezet, waarbij rekening wordt gehouden met hun vaardigheden en reistijden.”
 
Een groot voordeel met de add-on van ORTEC is dat de bestaande functionaliteit volledig in gebruik blijft, waardoor er eenvoudige acceptatie onder de gebruikers is. Tonnis Wierenga vult aan: “Investeringen in opleiding en implementatie blijven laag. Zo kan op een laagdrempelige manier gebruik worden gemaakt van ORTEC’s rekenkracht. Onze eerste klant, een grote internationale leverancier van trapliften, profiteert inmiddels van de voordelen met ORTEC Cloud Services”.
 
Martijn Sol, Global Director Professional Services van ORTEC: “Wij zijn verheugd dat we met onze Cloud Services oplossing nu ook partners als Newminds kunnen ondersteunen in de groeiende vraag naar route-optimalisatie. Door wiskundige intelligentie in de cloud aan te bieden, worden optimale buitendienstplanning en geoptimaliseerde bezoekafspraken mogelijk gemaakt.”
 
Field Service optimalisatie 
Met jarenlange ervaring in de Field Service markt voor procesoptimalisatie van de buitendienstplanning, heeft ORTEC de marktontwikkelingen en haar wiskundige expertise samengebracht in ORTEC Cloud Services. Hiermee biedt het nu een laagdrempelige oplossing voor IT-bedrijven om eenvoudig hun ERP-, plansysteem, portal of website te verrijken met intelligentie om complexe plannings- en optimalisatievraagstukken in de Field Service wereld op te lossen.
 
Ook biedt ORTEC de mogelijkheid om verder te optimaliseren met ORTEC Time Slot Booking in de cloud, waarbij bezoekvoorstellen worden gedaan op basis van de voorkeur van de klant en de meest efficiënte routes.
 
Tot slot maakt de module Map Services het mogelijk adresgegevens te geocoderen en de x/y coördinaat toe te passen voor afstanden- en rijtijdenberekening.
 
Ook geïnteresseerd om route-optimalisatie eenvoudig toe te voegen aan je bestaande IT-platform? Neem dan contact op met Micheline De Geest (015509473