News ORTEC

24 november 2017 | Zoetermeer (NL)

Caroline Jagtenberg genomineerd voor de prestigieuze Jo van Nunen Award

Als wereldwijde marktleider in advanced analytics en wiskundige optimalisatie is ORTEC trots op het top talent dat tot zijn team wordt gerekend. Met genoegen delen wij mee dat onze collega Caroline Jagtenberg, OR Consultant, genomineerd is voor de prestigieuze Jo van Nunen Award. Een prijs voor het onderzoek dat Logistiek en Supply Chain Management positief positioneert in het Nederlandse bedrijfsleven en daarnaast goed de brug weet te slaan tussen theorie en praktijk

Caroline haar promotieonderzoek, getiteld “Efficiency and Fairness in Ambulance Planning”, beslaat dynamisch ambulance management (de real-time herpositionering van inactieve voertuigen), ambulance aansturing (is het dichtstbijzijnde voertuig altijd de meest optimale keuze?) en tactische modellen die de trade-off tussen efficiëntie en eerlijkheid optimaliseren.  De gedachtegang hierachter is dat iedereen recht heeft op gelijke hulp, echter in de praktijk blijkt het kostenintensief om mensen in verafgelegen plaatsen te helpen. De resultaten van het onderzoek zijn een onmiskenbaar voorbeeld van hoe we de wereld optimaliseren door middel van wiskunde. Een aantal vrijgegeven hoofdstukken uit het onderzoek zijn hier te vinden.

De prijs zal op 29 november worden uitgereikt tijdens het vLm Gala. Genomineerden krijgen de kans om hun onderzoek te presenteren voor de jury, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Het is de derde editie van de prijsuitreiking, waar Ineke Meuffels, Expert Consultant bij ORTEC, degene was die de eerste Jo van Nunen Award in ontvangst heeft mogen nemen.

Wij wensen Caroline en alle andere genomineerden veel succes! Als je meer wilt weten over dit onderzoek of het volledige onderzoek wilt ontvangen, kun je mailen naar caroline.jagtenberg@ortec.com.