News ORTEC

01 februari 2018 | Zoetermeer (NL)

ORTEC collega Erik van Holland trotse Winnaar Nederlandse Wiskunde Olympiade voor Bedrijven

ORTEC is trots op zijn mensen! Erik van Holland won recent de finale van de individuele competitie van de Nederlandse Wiskunde Olympiade voor Bedrijven. Erik wist alle opgaven correct op te lossen en sleepte hiermee de eerste prijs in de wacht. Collega Kamiel Cornelissen eindigde op de tweede plaats. Ook in de team competitie wist ORTEC hoge ogen te gooien en ging er met de derde prijs vandoor.

Sinds 2012 wordt de vriendschappelijke wiskunde competitie jaarlijks georganiseerd voor beroepswiskundigen uit het bedrijfsleven. Het deelnemersveld bestaat uit medewerkers van bedrijven die verbonden zijn aan de Nederlandse Wiskunde Olympiade, een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo.

ORTEC is ervan overtuigd dat de toegevoegde waarde van wiskunde essentieel is om onze wereld leefbaar te houden. We zien het als onze taak zoveel mogelijk mensen en organisaties bewust te maken van de waarde van toegepaste wiskunde. Dit doen we niet alleen richting organisaties, maar ook richting het onderwijs.

Als sponsor van de Nederlandse Wiskunde Olympiade wil ORTEC dan ook bijdragen aan het stimuleren van wiskunde onder scholieren en hen bewust maken van de oneindige mogelijkheden hiervan. 

ORTEC bedankt de ORTEC deelnemers voor hun enthousiaste deelname aan de competitie en hun bijdrage om het belang van wiskunde op de kaart te zetten.