News ORTEC

12 maart 2018 | Zoetermeer (NL)

Data Analytics, Forecasting & KPIs in E-logistics, een college door Goos Kant en Frank Ferro op Nyenrode Business Universiteit

Een succesvolle webwinkel staat of valt met goede logistiek: voorraadbeheer, opslag, orderpicken, verzendklaar maken en uiteindelijk het bezorgen. Snelheid en klanttevredenheid zijn cruciaal, waarbij het waarmaken van klantbeloftes van levensbelang is. Data Analytics en Forecasting gaan hand in hand met logistiek en hebben significante impact op de efficiëntie en effectiviteit hiervan. De E-logistics collegereeks van Nyenrode Business Universiteit en Logistiek Academy biedt praktische handvatten in het inrichten, uitvoeren, bewaken én meetbaar maken van E-logstics.

Op 27 maart 2018 geeft Goos Kant, partner bij en board member van ORTEC, een college over “Data Analytics, Forecasting & KPIs” tijdens de E-logistics collegereeks van Nyenrode Business Universiteit en Logistiek Academy. Goos doet dit samen met Frank Ferro, Director Insights bij PostNL en board member van de Big Data Alliance.

Tijdens het college vertelt Goos over het verschil in KPIs bij E-logistics en traditionele logistiek, hoe deze KPIs meetbaar gemaakt kunnen worden, welke forecasting technieken er zijn en hoe deze worden toegepast in E-logistics. Daarnaast deelt hij diverse praktische cases in online retailing en pakketbezorging. Frank zal vertellen over hoe PostNL de digitalisering transitie in e-commerce is ingegaan. Tijdens het college zullen Goos en Frank ook uitleggen hoe een Data Analytics afdeling kan worden opgezet en hoe Data Analytics projecten het best kunnen worden uitgevoerd.

Het college van Goos en Frank is de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk en toont de impact die Data Analtyics en Forecasting hebben op de efficiëntie en effectiviteit in logistiek.

De E-logistics collegereeks
De E-logistics collegereeks bestaat uit zes colleges die praktische handvatten bieden in het inrichten, uitvoeren, bewaken én meetbaar maken van E-logsitics. De hoofdonderwerpen van de colleges zijn:
  • E-logistics en digitalisering
  • Multichannel en crossborder
  • Magazijninrichting en voorraadbeheer
  • Last mile logistiek
  • Planning, forecasting en performance meten
  • Retourlogistiek

De eerste E-logistics collegereeks van 2018, welke plaatsvindt in maart en april, is al begonnen. De tweede editie van de collegereeks zal plaatsvinden van September tot en met November 2018. Meer informatie over de collegereeks en inschrijving vind je hier.

Goos Kant
Goos Kant is partner en board member van ORTEC, een van de grootste aanbieders van optimalisatiesoftware en analyseoplossingen ter wereld. Daarnaast is hij hoogleraar “Logistieke Optimalisatie” bij de Universiteit van Tilburg waar hij recentelijk zijn 12,5 jarige aanstelling heeft gevierd. Bij ORTEC is Goos verantwoordelijk voor de inhoud van de industrie-oplossingen, in het bijzonder voor de logistieke industrie. Hij is sterk betrokken bij nieuwe innovatieve concepten voor (online en food) retailers en voor pakketbezorgers. Vanuit zijn hoogleraarsfunctie doceert Goos in masteropleidingen, begeleidt hij diverse afstudeerprojecten en was hij projectleider van het Dinalog R&D 4C4D-project, gericht op stadslogistiek.