News ORTEC

24 april 2018 | Zoetermeer (NL)

Havenbedrijf Rotterdam stap dichterbij in ambitie om de slimste havenautoriteit van de wereld te worden!

Een inspirerende reis naar data-gedreven besluitvorming – hoe coaching en training leiden tot een team van mensen bouwend aan een slimme toekomst.

Port of Rotterdam and The Analytics Academy

Nelson Mandela heeft eens geciteerd dat we niet moeten vergeten om mijpalen te vieren in onze weg naar wat komen gaat. Het Havenbedrijf Rotterdam en The Analytics Academy sluiten zich daar volledig bij aan. Op 12 april vierden we de eindceremonie van het succesvolle Data Analytics Development programma en deelden, samen met de decaan van Amsterdam Business School

Marc Salomon, de welverdiende certificaten uit aan de deelnemers. De eindceremonie was de kerst op de taart van een negen maanden durend programma waarin 12 Data Science Analysts en 20 Business Translators van Havenbedrijf Rotterdam de kans kregen om inhouse traingen te volgen en on-the-job support te ontvangen met als doel hun Analytics vaardigheden verder te ontwikkelen. We zijn trots op alle deelnemers en feliciteren hen en het Havenbedrijf Rotterdam met deze mooie volgende stap in het ontwikkelen van hun data science competenties en in hun ambitie om de slimste havenautoriteit van de wereld te worden.


Over het Data Analytics Development Programma
Het Data Analytics Development programma is een inhouse programma ontwikkeld door Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met The Analytics Academy. Het programma bood deelnemers een goede balans tussen klassieke trainingen, on-the-job support en community sessies. De sessies varieerden van brede onderwerpen, zoals het definiëren van de juiste organisatievraag en het managen van data science projecten, tot meer diepgaande onderwerpen, zoals machine learning, optimalisatie en modelleren. Om de geleerde vaardigheden en theorie in praktijk te brengen gingen de deelenemers aan de slag met real-life cases waarin het verhogen van efficientie, voorspelbaarheid en/of effectiviteit centraal stond. De resultaten van deze cases presenteerden zij tijdens de eindceremonie. Coaches boden hun ondersteuning gedurende het gehele traject door vakkennis te delen en deelnemers te helpen groeien in alle aspecten van de Data Scientist rol. 

Over The Analytics Academy
Middels een breed spectrum aan Data Science trainingen biedt The Analytics Academy organisaties ondersteuning in het groeien en behouden van kennis in elke fase van de data-gedreven transformatie. De trainingen zijn toepasbaar in elke laag van de organisatie en gaan van het creëren van basisbegrip op directieniveau ten behoeve van het ontwikkelen van een data strategie tot aan het bieden van praktische handvatten die teams helpen om waarde te creeeren in data-georiënteerde projecten. Op die manier bereidt The Analytics Academy organisaties en teams optimaal voor op een data-gedreven toekomst op een duurzame en inspirerende manier. 

The Analytics Academy is een samenwerking tussen Amsterdam Business School of the University of Amsterdam, ORTEC en Amsterdam Data Science.