News ORTEC

31 mei 2018 | Zoetermeer (NL)

Het bouwen aan een datagedreven toekomst: Een samenwerking tussen The Analytics Academy en Havenbedrijf Rotterdam

Volgens onderzoek hebben datagedreven organisaties 23 keer meer kans om nieuwe klanten te werven en 19 keer meer kans op winstgevendheid.

Bewust zijn van de impact die data kan hebben op je organisatie is ongetwijfeld waardevol. Maar het weten en het waarmaken zijn twee verschillende dingen. Het Havenbedrijf Rotterdam is een goed voorbeeld van visie waarmaken.

Met een externe omgeving die constant verandert dient het Havenbedrijf Rotterdam snel te groeien richting een datagedreven organisatie. Volgens Karin de Boo, Programma Manager Advanced Analytics bij het Havenbedrijf Rotterdam, is het ontwikkelen van de juiste data skills binnen een organisatie hiervoor cruciaal: “Als je de slimste haven van de wereld wilt zijn, moet je ook het slimste havenbedrijf zijn. Het betekent dat je je eigen analytics teams moet opleiden, zodat zij het maximale uit de groeiende berg met data kunnen halen. Hierdoor kunnen we een nog betere strategische partner voor onze klanten zijn.”

Om de kennis van hun Advanced Analytics teams te verdiepen en ontwikkeling te accelereren, heeft het Havenbedrijf Rotterdam, in samenwerking met The Analytics Academy, het Data Analytics Development Program ontwikkeld. Een ontwikkelingsprogramma waarin 12 Data Science Analysts en 20 Business Translators van het Havenbedrijf Rotterdam de kans kregen om inhouse trainingen, gegeven door industrie en academische experts, te volgen en on-the-job support te ontvangen met als doel hun Advanced Analytics vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Op 12 april vierden we samen de eindceremonie van het succesvolle programma. Een perfect moment om te reflecteren én om vast te leggen! Kijk de video om te zien hoe deelnemers en trainers het programma hebben ervaren en hoe het programma impact zal hebben op Havenbedrijf Rotterdam. Meer weten over het Data Analytics Development Programma? Lees het hier.

Over The Analytics Academy
Middels een breed spectrum aan Data Science trainingen biedt The Analytics Academy organisaties ondersteuning in het groeien en behouden van kennis in elke fase van de data-gedreven transformatie. De trainingen zijn toepasbaar in elke laag van de organisatie en gaan van het creëren van basisbegrip op directieniveau ten behoeve van het ontwikkelen van een data strategie tot aan het bieden van praktische handvatten die teams helpen om waarde te creeeren in data-georiënteerde projecten. Op die manier bereidt The Analytics Academy organisaties en teams optimaal voor op een data-gedreven toekomst op een duurzame en inspirerende manier. 

The Analytics Academy is een samenwerking tussen Amsterdam Business School of the University of Amsterdam, ORTEC en Amsterdam Data Science.

Meer weten over The Analytics Academy? Bezoek de website.