News ORTEC

06 december 2018 | Zoetermeer (NL)

Newminds verrijkt Field Service software met ORTEC route-optimalisatie

Softwareleverancier Newminds heeft haar SPATIO Field Service software uitgebreid met route-optimalisatie via ORTEC Cloud Services. Dit maakt het voor klanten van de software mogelijk om een efficiëntere inzet van servicemonteurs en hogere klantservice te behalen.

Met de koppeling van ORTEC Cloud Services wordt toegang verleend aan slimme algoritmes die realtime de meest efficiënte routes voor de monteurs berekenen. In de praktijk levert dit voor klanten een kortere reistijd en minder kilometers op en stelt het de monteurs in staat om op het afgesproken tijdstip op hun afspraak te zijn.

Tonnis Wierenga, Consultant Newminds: “Wij zien een toenemende vraag in de markt om field servicemonteurs sneller en efficiënter in te plannen. ORTEC Cloud Services is daarom een logische uitbreiding op SPATIO Field Service Software. Vanuit onze grafisch planbord versturen wij werkbonnen naar ORTEC en krijgen we deze optimaal gepland per monteur per dag weer terug. Monteurs worden efficiënt ingezet, waarbij rekening wordt gehouden met hun vaardigheden en reistijden.”

 

Een groot voordeel met de add-on van ORTEC is dat de bestaande functionaliteit volledig in gebruik blijft, waardoor er eenvoudige acceptatie onder de gebruikers is. Tonnis Wierenga vult aan: “Investeringen in opleiding en implementatie blijven laag. Zo kan op een laagdrempelige manier gebruik worden gemaakt van ORTEC’s rekenkracht. Onze eerste klant, een grote internationale leverancier van trapliften, profiteert inmiddels van de voordelen met ORTEC Cloud Services”.

 

Martijn Sol, Global Director Professional Services van ORTEC: “Wij zijn verheugd dat we met onze Cloud Services oplossing nu ook partners als Newminds kunnen ondersteunen in de groeiende vraag naar route-optimalisatie. Door wiskundige intelligentie in de cloud aan te bieden, worden optimale buitendienstplanning en geoptimaliseerde bezoekafspraken mogelijk gemaakt.”

 

Field Service optimalisatie 

Met jarenlange ervaring in de Field Service markt voor procesoptimalisatie van de buitendienstplanning, heeft ORTEC de marktontwikkelingen en haar wiskundige expertise samengebracht in ORTEC Cloud Services. Hiermee biedt het nu een laagdrempelige oplossing voor IT-bedrijven om eenvoudig hun ERP-, plansysteem, portal of website te verrijken met intelligentie om complexe plannings- en optimalisatievraagstukken in de Field Service wereld op te lossen.

 

Ook biedt ORTEC de mogelijkheid om verder te optimaliseren met ORTEC Time Slot Booking in de cloud, waarbij bezoekvoorstellen worden gedaan op basis van de voorkeur van de klant en de meest efficiënte routes.

 

Tot slot maakt de module Map Services het mogelijk adresgegevens te geocoderen en de x/y coördinaat toe te passen voor afstanden- en rijtijdenberekening.

 

Ook geïnteresseerd om route-optimalisatie eenvoudig toe te voegen aan je bestaande IT-platform? Neem dan contact op met Andre Oostveen.

 

Over Newminds

Vanuit het Overijsselse Hengelo ontwikkelt Newminds sinds 2006 totaaloplossingen voor de logistieke en administratieve ondersteuning van je bedrijfsprocessen. Ontwikkeling en implementatie doen we met een eigen team van enthousiaste softwareontwikkelaars en consultants. Creativiteit, samenwerking en klantgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel. De basis voor onze bedrijfsoplossing is Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast hebben we een eigen grafisch planbord ontwikkeld en diverse apps waarmee je service- en verkoopactiviteiten via je tablet kunt afhandelen. Uiteraard zijn al deze oplossingen geïntegreerd. Onze focus ligt op Field Services en de AGF-sector. Dit zijn de branches waar de medewerkers van Newminds de nodige kennis en ervaring hebben opgebouwd. Newminds is Certified Silver Microsoft Partner voor Microsoft Dynamics NAV. 

 

Achtergrondinformatie ORTEC

ORTEC zet zich in om bij te dragen aan het verduurzamen van de wereld met behulp van wiskundige optimalisatiesoftware en geavanceerde analyses. Met onze passie voor wiskunde verbeteren wij productie- en serviceketens bij organisaties binnen vrijwel iedere sector waarbij de inzet van resources als grondstoffen, arbeid, transport of marketingmiddelen wordt geoptimaliseerd, gebruik makend van de beschikbare data.

In iedere gewenste situatie wordt de beste optie berekend, rekening houdend met alle relevante variabelen. Dit resulteert in een directe en positieve bijdrage aan de drie P’s van sustainability; People, Planet en Profit. Een hogere werknemertevredenheid door verbeterde arbeidsomstandigheden die bijdragen aan de gezondheid, minder verspilling, een kleinere ecologische footprint die bijdraagt aan een duurzamere wereld en bovendien efficiëntere processen resulterend in kostenbesparingen die direct bijdragen aan de winst van een bedrijf. Dankzij de inzet van onze tools bij meer dan 2000 bedrijven hebben wij in de loop der jaren een significante bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar Andre Oostveen (088-6783034)