News ORTEC

12 februari 2019 | Zoetermeer (NL)

ORTEC ontvangt ISO 27001:2013-certificaat

Op woensdag 19 december 2018 kende QMS International de ISO 27001 Informatie Beveiliging certificering toe aan ORTEC, in het hoofdkantoor in Zoetermeer. ORTEC is zeer tevreden dat de auditoren de informatiebeveiligingsprocessen van het bedrijf hebben goedgekeurd. De auditoren herkenden dat het streven naar voortdurende verbetering in het DNA van ORTEC zit, ook waar het om informatiebeveiliging gaat. Met de ISO-certificering honoreert ORTEC het verzoek van veel klanten en bewijst het bedrijf dat de kwaliteit van de informatiebeveiliging voldoet aan de hoogste eisen.

De norm ISO 27001 van de International Organization for Standardization stelt eisen aan de informatiebeveiligingsmaatregelen op alle gebieden, zoals databeveiliging, IT, personeelszaken en softwareontwikkeling. Als bedrijf waar veel van de activiteiten draaien om informatie is een goede beveiliging voor ORTEC van groot belang. Daarom heeft ORTEC veel aandacht besteed aan een wereldwijde bewustwordingscampagne. Alle medewerkers namen deel aan een op maat gemaakte online training over informatiebeveiliging. Daarnaast zijn het beveiligingsbeleid en de bijbehorende maatregelen onder de loep genomen en waar nodig uitgebreid.

Het certificaat is drie jaar geldig en ORTEC wordt jaarlijks door een externe auditor gecontroleerd om de continue verbetering te monitoren.