News ORTEC

30 november 2017 | Zoetermeer (NL)

Caroline Jagtenberg wint de prestigieuze Jo van Nunen Award

Op 30 november heeft OR Consultant Caroline Jagtenberg voor haar promotieonderzoek “Efficiency and Fairness in Ambulance Planning” de prestigieuze Jo van Nunen award in ontvangst mogen nemen.

De Jo van Nunen award is de prijs voor het onderzoek dat Logistiek en Supply Chain Management positief positioneert in het Nederlands bedrijfsleven en daarnaast goed de brug weet te slaan tussen theorie en praktijk.

In haar promotieonderzoek, welke ze succesvol heeft verdedigd op de Vrije Universiteit van Amsterdam, beslaat Caroline dynamisch ambulance management (de real-time herpositionering van inactieve voertuigen), ambulance aansturing (is het dichtstbijzijnde voertuig altijd de meest optimale keuze?) en tactische modellen die de trade-off tussen efficiëntie en eerlijkheid optimaliseren. De resultaten van haar onderzoek, welke een perfecte combinatie tussen academische grondigheid en praktische implicaties demonstreren, tonen dat door middel van wiskunde een optimale balans kan worden gevonden tussen verhoogde efficiënte en het geven van eerlijke zorg ongeacht de plaats vanaf waar deze gevraagd wordt.

De ‘Jo van Nunen Award is een initiatief van de Vereniging Logistiek Management (vLm). De prijs is vernoemd naar de visionair Jo van Nunen die bekend stond als bruggenbouwer tussen theorie en praktijk binnen de Logistiek, Supply Chain Management en Operations Research. Ineke Meuffels, Expert Consultant bij ORTEC, was de eerste genomineerde die de Jo van Nunen Award in ontvangst heeft mogen nemen.

De prijs neemt de volgende criteria in overweging:
  • Het promotieonderzoek is succesvol verdedigd op een Nederlandse universiteit;
  • Het onderzoeksonderwerp valt onder Logistiek of Supply Chain Management;
  • Het promotieonderzoek toont een goede balans tussen praktische en academische componenten.
We willen Caroline van harte feliciteren met dit uitzonderlijke resultaat!

Als je meer wilt weten over dit onderzoek of het volledige onderzoek wilt ontvangen, kun je emailen naar consulting@ortec.com.